Beques i pràctiques professionals a dones del sector TIC

Womenalia.com juntament amb 14 organitzacions punteres de l'àmbit TIC llancen Club del Talent, una iniciativa per contribuir a la incorporació de la dona al sector. En la seva primera edició, 15 dones de perfil tecnològic seran formades per mentors de primer nivell i es certificaran els seus coneixements per garantir la seva ocupabilitat. El termini de presentació de candidatures romandrà obert fins al 30 d'abril a través de l'oferta que publicaran els portals Infojobs i Ticjob. Les bases i programa de formació podran consultar-se a http://www.womenalia.com/es/club-del-talento
 
En el sector de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) treballen més de set milions de persones a Europa, de les quals només el 30% són dones. Tanmateix, de cada 1.000 dones europees llicenciades o diplomades, només 29 tenen un títol universitari en TIC, mentre que en el cas dels homes el nombre s'eleva fins als 95. Aquests són algunes de les dades extraídosde un estudi dut a terme per la Comissió Europea en 2013 que reflecteix la bretxa existent entre el sector TIC i el col·lectiu femení. A aquesta panoràmica del sector, cal afegir altres xifres reveladores que indiquen que el 2015, només a Europa, més de 860.000 llocs de treball al sector TIC no poden ser coberts per falta de professionals. Un gap digital que pot minar seriosament la nostra competitivitat i en el qual la dona pot jugar un paper fonamental.
 
Amb l'objectiu de revertir les xifres i impulsar la presència femenina en el sector tecnològic, 15 empreses, associacions i institucions referents en el camp de les TIC a Espanya, entre les quals es troba Womenalia.com, s'han unit per llançar Club del Talent, un iniciativa que busca formar 15 dones desocupades en l'àmbit de les TIC per facilitar la seva inserció en el mercat laboral. La iniciativa, que neix amb l'esperit de mantenir-se en el temps, busca fomentar l'accés de la dona al sector i definir un model de formació que asseguri l'ocupabilitat i que serveixi com a patró per a altres formadors en el futur.
 
Procés de selecció
El procés de selecció que romandrà obert des del 22 d'abril a les 12:00h del migdia i finalitzarà el proper 30 d'abril, es realitzarà per Internet a través de l'oferta que publicaran els portals Infojobs i Ticjob.
 
Per poder accedir al projecte, es requereix ser dona, estar desocupada, tenir bon nivell d'anglès i disposar d'una titulació universitària prèvia relacionada o no amb l'àmbit tecnològic. Així mateix, es requerirà disposar de coneixements en TIC obtinguts a través de formació universitària o per altres fonts. No hi ha límit d'edat, ni tampoc s'exigeix ​​una experiència laboral mínima.
 
Les bases completes, programa de formació, mentors i ambaixadors del projecte poden consultar a www.womenalia.com/es/club-del-talento
 
Un cop tancat el procés, els dos portals s'encarregaran de seleccionar les 15 candidates seleccionades. A mitjan maig començarà el programa d'informació, que si'mpartirà durant els següents dos mesos i que tindrà una part online, a càrrec de ThinkingHeads Digital, i una altra part presencial a Madrid, en la qual col·laboraran: Tecnofor, QuintWellington Redwood, Netmind, QRP International, Infojobs i la Universitat d'Alcalá. Un cop finalitzada la formació, les 15 dones certificaran els seus coneixements amb APMG International, que acreditarà la seva ocupabilitat.

Després de l'etapa de formació, les empreses col·laboradores posaran els seus mecanismes a funcionar per donar-los suport en la recerca d'un contracte de treball o pràctiques remunerades en una empresa de reconegut prestigi en el món TIC, donant-los l'oportunitat d'adquirir una valuosa experiència professional, que juntament a la formació rebuda els donarà les eines necessàries per convertir-les en professionals d'èxit en el món TIC.

En paraules de Silvia Leal, referent en el sector TIC dins i fora de les nostres fronteres, i una de les promotores del projecte, Club del Talent "vol demostrar que les dones som tan vàlides com els homes per les ciències i les tecnologies. Per això, en un moment en què la desocupació és una de les majors preocupacions que tenim, vam creure que una iniciativa que formi i busqui feina en un sector tan específic i a un col·lectiu que, siguem sincers, segueix sent vulnerable en molts aspectes, és una idea genial".

Font text i imatge: Club del Talento. Womenalia

 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents