Dades de Catalunya a l’Informe “La Sociedad de la Información en España 2013"

La Fundación Telefónica ha presentat la 14a edició del seu informe anual "La Societat de la Informació a Espanya", corresponent al 2013 i on exposa, entre d'altres aspectes, que gairebé 19 milions d'habitants de l'Estat espanyol "viuen connectats" a Internet i consulten el mòbil unes 150 vegades al dia.

Aquest informe, un any més, posa de manifest que la Societat de la Informació ha continuat el seu desenvolupament impregnant tots els àmbits de la nostra vida. Durant l'última dècada, els serveis TIC han anat passant per diverses fases: al principi es veien com una gran novetat, més tard com una opció més, ara, tal com es mostra en l'informe, els tenim tan interioritzats que moltes vegades ens passen desapercebuts.

Aquest any ha estat especialment dinàmic en el desenvolupament d'infraestructures. Així, durant el 2013 s'ha fet un gran pas en el desplegament de xarxes de nova generació, tant fixes (amb l'avanç de la fibra òptica fins a la llar), com mòbils (amb el llançament de les xarxes d'última generació LTE). S'estableixen els fonaments per a una etapa en què la qualitat, l'ample de banda i la mobilitat dels serveis són els eixos centrals.

Novament, l'accés en mobilitat, gràcies al telèfon intel·ligent, és el gran motor del canvi que està ajudant a apropar les tecnologies a tots els segments d'edat. El seu impacte és tan alt que modifica fins i tot la forma en què realitzem les nostres activitats, situació que hem denominat en aquest informe "mobilització del comportament" i que s'accentuarà els propers anys .

L'esmentat informe també dedica una part exclusivament a Catalunya, on analitza els hàbits de la seva ciutadania, les empreses, Administració electrònica, el nou model TIC, la gobernança radioelèctrica, etc.

Font: http://espacio.fundaciontelefonica.com/2013/12/23/presentacion-del-infor...

Font: http://www.localret.cat/

Arxiu: 

 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents