Places esgotades per visitar el Sincrotró ALBA

El 29 d’abril els col·legiats del COETIC tindran l’oportunitat de visitar el Sincrotró ALBA (carretera BP 1413 de Cerdanyola a Sant Cugat, Km. 3,3) a les 17:30h i a les 19h. Les 20 places que hi ha per a cada torn s'han esgotat en pocs dies i davant la bona acollida que ha tingut la jornada programarem una nova visita properament.

QUÈ ÉS UNA FONT DE LLUM DE SINCROTRÓ?

És un complex d’acceleradors d’electrons destinat a produir feixos de llum extraordinàriament brillants en una àmplia gamma de l’espectre electromagnètic. Les característiques úniques d’aquesta llum permet determinar amb gran precisió l’estructura atòmica i les propietats de la matèria.

COM FUNCIONA?

Es produeixen els electrons i s’acceleren en un accelerador lineal i després s’acceleren encara més en un sincrotró propulsor. Una vegada els electrons arriben a la seva energia de treball nominal s’injecten en un tercer accelerador anomenat anell d’emmagatzematge.

COM ARRIBAR AL SINCROTRÓ ALBA

- VEHICLE PARTICULAR
AP7 sortida Universitat Autònoma de Bellatera. Cal creuar el pont que passa per sobre l'autopista, ja que la sortida de l'autopista i la UAB estan a un costat i el Sincrotró queda just davant, amb l'autopista al mig. Des que s’agafa la sortida de l’autopista, en totmoment hi ha rètols que indiquen “Sincrotró ALBA”.

- TRANSPORT PÚBLIC

Renfe:
Parada Cerdanyola del Vallès. Aquí agafar el bus A4 direcció Sant Cugat del Vallès i baixar a la parada "Sugranyes" o bé el bus B7 direcció Rubí i baixar a la parada "Sugranyes". De la parada al Sincrotró hi ha 5 minuts a peu. A la parada hi ha un rètol de Sincrotró ALBA.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya:
Parada Sant Cugat del Vallès. Aquí agafar el bus A4 direcció Cerdanyola del Vallès i baixar a la parada "Sugranyes" o bé el bus B7 direcció Cerdanyola del Vallès i baixar a la parada "Sugranyes".

Pots consultar més detalls sobre el funcionament, característiques i aplicacions de la llum del sincrotró fes clic aquí

Imatge: cortesia del Sincrotró ALBA.
 

Arxiu: 

 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents