Telefónica inaugura el major centre de dades TIER IV del món

Al número 23 de l'Avinguda Punto Com, a Alcalá de Henares, Telefónica ha inaugurat el centre de dades del món TIER IV, que unirà les infraestructures digitals i tecnològiques de la companyia. El centre neix amb la vocació de ser un punt de referència per a les empreses i institucions de tot el món, i concentrarà el cloud de Telefónica per a Europa i les plataformes dels clients d'Espanya, Regne Unit, Alemanya i República Txeca.

Els centres TIER són infraestructures destinades, entre altres coses, a allotjar servidors de dades, i la seva potència i fiabilitat s'estableix a través de quatre categories que van de l'I al IV, sent l'última d'elles la més alta, cas de les instal·lacions inaugurades per Telefónica.

Amb una superfície de 65.000 m2, o el que és el mateix, vuit camps de futbol, aquest CPD comptarà amb 23 sales de tecnologies de la Informació. La inversió total d'aquest colós de les telecomunicacions serà de 300 milions d'euros, dels quals 120 ja s'han desemborsat. Perquè ens fem una idea de la seva dimensió tecnològica, compta amb la mateixa potència que tindrien 35 milions d'ordinadors de taula, uns 20 petabytes.

TIER IV
S'ha construït amb una configuració modular, capaç de garantir els més alts nivells de flexibilitat, fiabilitat, seguretat i eficiència, convertint-se així en referent mundial. Això vol dir que totes les sales són idèntiques i que cadascuna pot funcionar de manera independent, però poden créixer fins a quatre vegades en potència de manera independent.

El fet de ser TIER IV li garanteix una fiabilitat del 99,995% anual, la major tolerància a fallades. Per cada sala hi ha un edifici central i un altre auxiliar amb electrogeneradores per garantir el funcionament en el cas que el principal falli. Cada central té tres nivells: la planta baixa on es troben les bateries, la primera planta on s'allotgen els ordinadors i la superior, on es troben les màquines d'aire per refrigerar. Només hi ha vuit edificis així en el món, dos d'ells a Espanya.

El de Telefónica és el més gran de tots ells i l'objectiu és aconseguir l'etiqueta Gold, que premia la sostenibilitat i el mínim impacte ambiental. En aquest sentit, les instal·lacions s'han dissenyat amb els principis internacionals de Green It, per tal de reduir el 75% del consum elèctric.

Per un futur millor
Amb aquest centre de dades es pretén convertir Espanya en "un referent de la digitalització del demà", segons César Alierta, president executiu de Telefónica, que va acudir a la presentació al costat d'Ignacio González, president de la Comunitat de Madrid, l'Alcalde de Alcalá de Henares, Javier Bello, i Víctor Calvo i Carmen Vela, Secretaris d'Estat de Telecomunicacions i de R + d + i respectivament.

Telefónica prestarà l'últim en serveis d'Outsourcing d'infraestructures, allotjament, backup, monitorització, externalització completa de sistemes, serveis de contingència de TI i serveis Cloud, posant a disposició dels clients la seva Virtual Data Centre, on les empreses podran comptar amb un entorn més segur i privat on instal·lar totes les aplicacions que necessitin per al seu negoci, des del correu electrònic, el portal corporatiu, eines de gestió fins als seus serveis de comerç electrònic...

"El futur per a les empreses és millor gràcies a aquest Data Centre", va assegurar el president de Telefónica. Alierta va destacar també que les petites i mitjanes empreses del nostre país podran accedir a tots aquests serveis TIC que abans tenien vetats per falta de pressupost.

Font: Telefónica

 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents