Crònica i imatges de la interessant visita al sincrotró ALBA

El passat 16 d’octubre el COETIC va organitzar una visita exclusiva i guiada al sincrotró ALBA per als seus col·legiats. Els assistents van ser rebuts per la responsable de comunicació i se’ls hi va projectar un vídeo sobre el sincrotró ALBA i el seu funcionament.

A continuació, en Joan Casas, Director de la Divisió d’Enginyeria, va fer una explicació del sincrotró i de les seves característiques, amb un llenguatge rigorós però entenedor, i va respondre les preguntes que li van formular els assistents.

Seguidament es va iniciar la visita a les espectaculars instal·lacions, que va permetre als visitants conèixer de primera mà temes de física de partícules i aspectes constructius de la instal·lació que li donen una estabilitat i precisió excepcionals.

També van poder veure algunes maquetes que tenen preparades amb finalitat més didàctica, per comprendre a fons com aconsegueixen accelerar els electrons i mantenir-ne compacte el feix a mesura que l’acceleren.

Durant la visita, que va durar tres hores, també van explicar alguns dels projectes d’investigació que han desenvolupat a partir de les peticions dels investigadors que treballen en el centre, que després s’han implantat en diversos sincrotrons d’arreu del món, i van veure’n algun dels que estan desenvolupant per millorar les prestacions actuals del sincrotró. La sessió es va completar amb la visita a dues de les set beam lines, que en aquell moment estaven totes funcionant.

Un cop acabada la visita, tots els assistents van coincidir en què l’entusiasme que en Joan Casas va posar en totes les explicacions i la seva claredat, els va fer gaudir d’una visita excepcional.

A la imatge, cortesia de Ramon Gomà, el grup que va visitar el sincrotró ALBA posa davant de les instal·lacions.

 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents