El COETIC, present al primer quart de segle dels estudis d’informàtica a Tarragona

Miquel Conesa, degà del COETIC, ha estat l’encarregat de representar al Col·legi en la celebració el passat 1 de juliol dels 25 anys de la implantació dels estudis d'informàtica a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. L’acte ha servit per recordar els inicis d’aquests ensenyaments i per parlar dels reptes de futur.

L’actual director del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, Jordi Castellà, ha encetat l’acte central de celebració dels 25 anys parlant dels professionals que han format part del departament, dels estudiants d’informàtica, dels investigadors que fan la recerca i de la importància de la col·laboració de les empreses, amb les quals, segons ha destacat, cal millorar encara més la relació.

Durant l’acte d’aquest divendres s’han fet dues conferències. La primera de Mateo Valero, que ha parlat del Centre de Supercomputació de Barcelona que dirigeix, una instal·lació científica i un centre de recerca  on s’hi troba el MareNostrum, el superordinador més potent de l’estat espanyol i considerat un dels més potents d’Europa. Valero ha parlat de la recerca que es du a terme en aquest centre on es desenvolupa tecnologia puntera que facilita el progrés científic del present i del futur. També ha exposat quina és l’aplicació d’aquesta tecnologia en diferents camps  i de la tasca que hi fan allí els 457 persones que hi treballen, el 42% de les quals procedents de 45 països diferents.

La segona conferència ha estat protagonitzada per Andreu Mas-Colell (imatge), professor del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i exconseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat. Mas Collell ha parlat de tres grans temes: del canvi de la naturalesa dels estudiants, de les noves formes de contractació del professorat i dels canvis relacionats amb allò que es fa i com es fa a les aules. En el seu discurs ha destacat l’increment de mobilitat i la previsió que aquesta serà encara més alta, sobretot d’estudiants africans, en explosió demogràfica i econòmica, en detriment de la xinesa, que es reduirà. També ha parlat de l’increment i de la  importància de la formació al llarg de la vida. Mas Colell ha destacat una previsible modificació del model de contractació dels professorat i la tendència del canvi de contracte públic a un de laboral.

En aquest acte hi ha intervingut també el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, Domènec Puig, el president del Consell Social, Joan Pedrerol i el rector de la Universitat, Josep Anton Ferré que ha recordat el bon posicionament de les ciències de la computació al rànquing de Shangai, on la URV es troba entre la 101 i la 150.

Podeu accedir a la informació completa de l’esdeveniment aquí.

 

Membres de:

Col·laboren:

CDMON
Banc Sabadell