Conferència de Richard Stallman el 18 de juny a la UPC

Richard Stallman parlarà sobre les metes i la filosofia del moviment del Programari Lliure i l’estat i la història del sistema operatiu GNU, el qual juntament amb el nucli Linux, és actualment utilitzat per desenes de milions de persones a tot el món.

  • Data: 18 / juny / 2018 – 18:00
  • Lloc: Auditori UPC (Edifici Vèrtex). Universitat Politècnica de Catalunya – Carrer de Dulcet 3, 08034 Barcelona
  • Organitza: FIB-UPC i Barcelona Supercomputing Center

Aquesta xerrada de Richard Stallman no serà tècnica i serà oberta al públic. Tothom està convidat a assistir i no cal inscripció prèvia.

Per rebre informació sobre futures confrencias de la Fundació del Programari Lliure (FSF) cliqueu aquí

La FSF fa saber que durant sessió posarà a la venda articles de la fundació i que no disposa de sistemes de cobrament electrònic.

El ponent

Richard Matthew Stallman és un programador nord-americà, figura rellevant del moviment pel programari lliure en el món i president de la Fundació del Programari Lliure (FSF).

Entre els seus èxits notables com a programador s’inclouen la participació en l’editor de text GNU Emacs, el compilador GCC i el depurador GDB, sota la rúbrica del Projecte GNU. No obstant això, és principalment conegut per l’establiment d’un marc de referència moral, polític i legal per al moviment del programari lliure, com una alternativa al desenvolupament i distribució del programari no lliure o privatiu.

És també inventor del concepte de Copyleft (tot i que no del terme), un mètode per llicenciar programari de tal manera que el seu ús i modificació romanguin sempre lliures i quedin en la comunitat.

 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents