TICDate Innovació/Tecnologia/Creativitat

El 3 i 4 de maig tens una cita amb la tecnologia a Navàs (Barcelona).

T’agrada crear, t’agrada imaginar, t’agrada inventar… oi? Tots portem un geni dins, i a TICDate volem reunir el talent del major nombre de genis possibles. Volem esdevenir un punt de trobada on projectes i idees molt interessants vegin la llum, on persones amb habilitats, idees i projectes connectin… Al cap i a la fi, el talent no suma: MULTIPLICA.

HORARIS TALLERS I XERRADES

DISSABTE 3 DE MAIG (Pavelló de la Pista Sant Jordi)

11:00 -12:00 h.
RETOC FOTOGRÀFIC AMB LIGHTROOM
Vols aprendre a editar les teves fotos a l’ordinador però el Photoshop et sembla massa complicat? Nosaltres t’ensenyem un programa més senzill que, amb pocs minuts podràs aconseguir que la teva imatge es converteixi en una gran foto. Es tracta del Lightroom 5, el germà petit del Photoshop pensat específicament per revelar les teves imatges a l’ordinador. Retalla, corregeix el color, ajusta els tons més il·luminats i les ombres i...llest! Amb 4 clics veuràs com la teva foto canvia radicalment i sense gaires complicacions. Què esperes a provar-ho?

Vine el dissabte o el diumenge a les 11 del matí a l’espai TicDate de la Fira de Primavera on els membres del Fotofilm Navàs t’ensenyarem en 1 hora les principals eines per editar les teves fotos amb aquest programa.

12:00 – 13:00 h.
VULL FER EL MEU DRON!
Xerrada al voltant d’1 hora sobre com introduir-se en el món dels drones DIY (Do It Yourself):
- què és un drone.
- quins usos se li pot donar.
- quins tipus de drones puc fer a casa?
- què necessito per començar?
- on trobo material?
- seguretat!

A càrrec de Lluís LLimargas de Giroair Imatges

13:00 – 14:00 h.
PRESENTACIÓ DE LES GOOGLE GLASS
Ulleres de realitat augmentada desenvolupades per google que funcionen com un ordinador portàtil amb una pantalla HMD muntada davant dels ulls.

A càrrec d’Andreu Ibáñez juntament amb Mundo Glass

15:00 – 17:00 h.
DISSENY DE JOCS
Taller on s’explicarà els fonaments del bon disseny d'un joc (ja sigui de taula, un videojoc...) i on posteriorment els assistents en dissenyaran un per grups. És per a totes les edats, tot i que és recomanable que els menors de 10 anys vinguin amb un adult.

A càrrec de Ferran Altarriba

17:00 – 19:00 h.
DESENVOLUPAMENT DE VIDEOJOCS
Des de ENTI ens porten aquest taller on presentaran el software de desenvolupament de videojocs UDK.
Després del Taller de disseny de jocs tindràs la oportunitat de desenvolupar el joc que has dissenyat. Crearàs l’entorn 2D o 3D que tinguis en ment, els personatges.... i faràs que tot plegat sigui jugable i tot en 2 hores. A més, no cal que tinguis coneixements previs sobre programació o desenvolupament de jocs. Si ets un amant dels videojocs no tens excusa!. T’ho perdràs?

Taller per a majors de 14 anys.

A càrrec d’ENTI (Escola de noves Tecnologies Interactives)

19:00 – 20:00 h.
ESCANEJAT VOLUMÈTRIC AMB SMARTPHONES
Estàs preparat per saltar a l’era de la fotografia tridimensional?
Durant aquest taller aprendràs a utilitzar un software per a smartphones que et permetrà generar un model tridimensional de l’objecte o persona que vulguis, només has de tenir una mica de paciència i fer unes quantes fotos. Tot el processat es fa al núvol, per tant, no t’has de preocupar de tenir un súper smartphone, o molt d’espai al disc dur.

Un cop tinguis el model tridimensional el pots utilitzar per ales teves composicions 3D o fins i tot el podràs imprimir!! No et perdis aquest taller, fa molt bona pinta!
Cal portar: Smartphone amb sistema operatiu iOS, ja sigui iPhone o iPad.

A càrrec de CIFOG (Escola de Girona on es poden estudiar els Cicles Formatius de Grau Superior d'Animació 3D, jocs i Entorns interacitus i el de Realització d'Audiovisuals i Espectacles).

20:00 – 22:00 h.
COCKTAIL NETWORKING
Tertúlia entre els expositors i la gent que vulgui participar-hi.
Inscripcions al TicDate durant el dia de la Fira.

DIUMENGE 4 DE MAIG (Pavelló de la Pista Sant Jordi)

11:00 -12:00 h.
RETOC FOTOGRÀFIC AMB LIGHTROOM
Vols aprendre a editar les teves fotos a l’ordinador però el Photoshop et sembla massa complicat? Nosaltres t’ensenyem un programa més senzill que, amb pocs minuts podràs aconseguir que la teva imatge es converteixi en una gran foto. Es tracta del Lightroom 5, el germà petit del Photoshop pensat específicament per revelar les teves imatges a l’ordinador. Retalla, corregeix el color, ajusta els tons més il·luminats i les ombres i...llest! Amb 4 clics veuràs com la teva foto canvia radicalment i sense gaires complicacions. Què esperes a provar-ho?

Vine el dissabte o el diumenge a les 11 del matí a l’espai TicDate de la Fira de Primavera on els membres del Fotofilm Navàs t’ensenyarem en 1 hora les principals eines per editar les teves fotoS amb aquest programa.

12:00 – 13:00 h.
PECHAKUCHA
Consultar Bases al programa

13:00 – 14:00 h.
ESPECTACLE BEATBOX By Dani Pulmón
Daniel Lleonart, conegut com a Dani Pulmón o Pulmón Beatbox és un home orquestra vocal d’última generació. Què significa això? Doncs que tot el que sentiu durant la seva actuació ho fa amb la boca. Després de cinc anys fent de beatboxer en un grup de rap-reggae i de tocar en altres grups com a teclista i percussionista vocal va decidir fer un pas més i preparar un espectacle sencer per a ell sol. Gràcies a una tècnica de gravació i reproducció de sons (live looping) el Dani pot crear en directe autèntics temes musicals que van des del funky fins al electro, passant pel blues, el hip hop el mestissatge, el reggae o el drum and bass. Actualment és campió del BOSS LoopContest Roland Iberia que es va celebrar a Madrid el passat 26 de novembre.

Estarà entre nosaltres el diumenge 4 de maig de 13h a 14h i de 17h a 18h. Ell sol pot semblar que estigui tocant amb 6 músics. No us ho podreu creure, us encantarà!

16:00 – 18:00 h.

APRÈN A FER LES TEVES ANIMACIONS I ELS TEUS JOCS PER ORDINADOR
Professors i alumnes de IES Sant Jordi ens ensenyaran a utilitzar el programa Scratch per fer les teves animacions i jocs.

A càrrec de Institut Escola Sant Jordi de Navàs

18:00 – 19:00 h.
ESPECTACLE BEATBOX By Dani Pulmón

19:00 – 20:30 h.
PROGRAMA’T I DEIXA QUE GOOGLE SCRIPTS TREBALLI PER TÚ!
Realitzes tasques repetitives habitualment? Vols automatitzar-les? Vols ser més eficient? Vols tenir més temps? Automatitzar totes aquelles tasques i accions que es relacionen amb els serveis de Google és possible! (Gmail, Calendar, Contacts, Documents, Language, Maps, Spreadsheets,etc). Podràs connectar fàcilment tots aquests serveis obtenint resultats realment espectaculars i creatius. Si vols més informació sobre aquest taller, consulta a la pàgina web: ticdate.navas.cat

A càrrec de Toni Arco

Durant tot el dia es faran:

TALLERS DE ROBÒTICA amb LEGO a càrrec de PETITS ENGINYERS
TECNOLOGIA INNOVACIÓ CREATIVITAT – Escola Diocesana de Navàs EDN:
Taller de muntar el teu robot Oblobot pels més petits
Aprèn com funciona una impressora 3D i prova de fer el teu model 3D
Aprèn a programar amb LEGO
Explota la teva creativitat amb Arduino i S4A
Juga amb cap al Harrow – Un joc creat pels alumnes de l’Espai Make EDN
Orientació a fer apps per mòbils amb AppInventor
Vols saber què és la Raspberry Pi?
CREA INSTRUMENTS ELECTRÒNICS AMB FAMILIAR DIY

DADES ACTE

Data i Hora: del 03/05/2014 al 04/05/2014
 
Preu: gratuït
 

Data: 

dissabte, 3 maig, 2014 - 11:00 a 22:00
 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents