Proposta estratègica per a les Patents i la Propietat Intelectual a Catalunya

Presentació.

Sr. Jordi William Carnes, president de CTecno

Introducció:

Dr. Marc Guerrero i Tarragó, VP ALDE Party (Partit de l'Aliança dels liberals i demòcrates per Europa)

Primera ponència:

"La Patent com actiu intangible clau pel process d'innovació i valorització"

Sr. Julià Manzanas, economista i vicepresident de la Comissió d'Economia del Coneixement i Innovació del Col.legi d'Economistes de Catalunya

Segona Ponència:

"Les patents: quantitat i qualitat. Presentació Institut Guillem Cabier"

Sr. Enric Batalla, del Guillem Cabier Institute

Presentació dels membres del IP-Track"

Sinopsi:

En l'article 155 (de competències) del vigent Estatut de Catalunya es diu que "Correspon a la Generalitat de Catalunya la competència executiva en matèria de propietat intel·lectual i industrial (IP)". El CIT de Catalunya, liderat per Ctecno té com a objectiu desenvolupar un ecosistema d'innovació a Catalunya que ens permeti a curt termini assolir fites del RIS3 Europeu, i en el llarg termini, millorar la competitivitat del nostre país en el só d'Europa. Per això, un dels eixos transversals del Cicle de la Innovació és una comissió (IP Track) relacionada amb l'impuls quantitatiu i qualitatiu de l'entorn IP a Catalunya. Qüestió que a Europa és i serà de cabdal importància per a competir globalment.

El vicepresident de l'ALDE Party,d es de la seva perspectiva propera a les institucions europees, el President del Ctecno, i membres de la comissió de treball del "IP Track" ens presentaran i moderaran aquesta breu taula rodona relacionada amb l'ecosistema IP (patents i propietat intel·lectual) a Catalunya per tal de donar una visió de perspectiva amb els objectius de compartir, proposar, comentar, debatre, aclarir criteris tècnico-estratègic-jurídics per establir i fixar bases pera una Proposta Estratègica per a 1) la millora dels sitema IP a Catalunya cara al Cat2020, i 2) l'acompliment del RIS3CAT i del CITC2020.

Algunes preguntes que sens dubte ens plantejarem: Quantes patents li convenen a les empreses catalanes a mig termini per a competir a Europa i a nivell global? Amb quina qualitat ? Amb quins idiomes hem de fer les patents a Catalunya ? De quins sectors preferents (RIS3CAT, Europa Horizon 2020) ? Què cal dir de les patents de software vs. programari lliure ? Pot Catalunya, en tant que "European Region", signar la Patent Unitària ? Cóm cal desenvolupar la competència del Art. 155 de l'Estatut ?

Data: 

divendres, 18 juliol, 2014 - 09:30 a 11:00
 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents