Visita tècnica al Supercomputador Marenostrum 3

El proper 15 d'octubre, a les 17:30h, 15 col·legiats del COETIC tindran l'oportunitat de gaudir d'una visita guiada al Supercomputador Marenostrum 3, un dels supercomputadors més potents d'Europa i del món dedicat als serveis de càlcul i simulació,  al servei dels investigadors del país tant públics com privats.

Durant la visita, exclusiva per a professionals i investigadors de la Informàtica, es mostraran exemples molt diversos d’aplicacions de la supercomputació, i es podran realitzar totes les preguntes sobre possibles aplicacions al nostre sector específic.

La visita i explicacions tindran una durada aproximada de 90 minuts i obtindran plaça els primers 15 col·legiats que per rigorós ordre d'inscripció enviïn un email a: info@coetic.org. En el correu caldrà indicar nom i cognoms complet, empresa i càrrec

Aquest supercomputador és la tercera generació del MareNostrum -actualització que s'ha efectuat durant el mes de gener de 2013-, i és una potentíssima eina a disposició de la recerca i innovació de les empreses per ajudar-les en la seva competitivitat internacional. Des de la seva fundació, l'any 2004, fins avui, han estat més de 3.000 projectes de recerca que s'han simulat en el MareNostrum, en tots els camps de la ciència i la tecnologia.

El 80% del temps de supercomputació es destina a projectes externs, d'investigadors públics (universitats, CSIC...), mentre que el 20% restant el fan servir els més de 350 investigadors que hi ha al BSC a Barcelona, procedents de 40 països. Alguns d'aquests projectes es realitzen per a empreses espanyoles- fins i tot PIMES- que contracten aquest servei al BSC. En el cas que una empresa vulgui simular, provar o executar els seus processos o investigacions en el Supercomputador MareNostrum 3, el BSC està disposat a posar a la seva disposició dos o més investigadors perquè col·laborin amb els d'aquesta empresa, per tal que el projecte arribi a bon fi.

El Supercomputador està ubicat a l'edifici "capella", en els jardins del rectorat de la UPC, al carrer Jordi Girona, 31 (darrere del Palau de Pedralbes de Barcelona). Pàrking públic al nº 29, i transports públics amb bus, metro i TramBaix, parada “Pedralbes”.

Data: 

dimecres, 15 octubre, 2014 - 17:30 a 19:00
 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents